İç suyu ver kiloyu!

Düzenli ve yeterli su içenlerde kilo kontrolü daha kolaydır. Bunun pek çok nedeni var. Örneğin su içmek metabolizmayı hızlandırabiliyor... Düzenli ve yeterli su içmenin faydaları saymakla bitmez. "Hangi suyu, ne kadar...

Düzenli ve yeterli su içenlerde kilo kontrolü daha kolaydır. Bunun pek çok nedeni var. Örneğin su içmek metabolizmayı hızlandırabiliyor...

Düzenli ve yeterli su içmenin faydaları saymakla bitmez. "Hangi suyu, ne kadar, ne zaman, açken mi, tokken mi, yoksa yerken mi içmeliyiz?" gibi sorularsa tükenmek bilmez. Ayrıca bu soruların her biri için yapılan tartışmaların da sonu asla gelmez.

"Su-sağlık" konusundaki tartışmalardan biri de su içmenin kilo kontrolü üzerindeki etkileriyle ilişkilidir ve prensip olarak şu nokta neredeyse kesinleşmiş gibidir:
Düzenli ve yeterli su içenlerde kilo kontrolü daha kolaydır. Bunun pek çok nedeni var. Örneğin su içmek metabolizmayı hızlandırabiliyor. Çok minik bir etki ama olsun, yine de işe yarıyor.
Bana göre "su-kilo" ilişkisinin önemli belirleyicilerinden biri, hatta en mühimi "susuz muyuz, aç mıyız?" konularını karıştırmamız.
Çoğumuz "kronik", yani "müzmin" susuzlarız ama durumun farkında olmadığımızdan susuzluğumuzla açlığımızı birbiriyle karıştırıp su içmek yerine homidi gırtlak atıştırıyoruz.
Bugün size vereceğim "iyi haber"se çok farklı: Su içmenin kilo kontrolüne neden ve nasıl yardım sağladığını gösteren yeni bir araştırma yayınlandı.
Birmingham Üniversitesi'nden Dr. Parretti ve arkadaşlarının yürüttüğü bir çalışma bu ve şaşırtıcı sonuçları nedeniyle dikkati çeken bir inceleme.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar