Günde 6 hap toplam 120 kilo

Önce şunu bir belirtelim: Bu yazının nedeni elektronik postama iki gün önce düşen bir mesajdır. HürriyetMesajı gönderen de bir meslektaşım; Ege illerinden birinde doktorluk yapan genç bir hekim...

Önce şunu bir belirtelim: Bu yazının nedeni elektronik postama iki gün önce düşen bir mesajdır.

Hürriyet
Mesajı gönderen de bir meslektaşım; Ege illerinden birinde doktorluk yapan genç bir hekim arkadaşımdır. Genç doktorun hikâyesini okuyunca yıllar önce yazdığım bir başka hastanın öyküsü geldi aklıma ve bugün o hikâyeyi sizinle yeniden paylaşma ihtiyacı duydum. Nedeni de şu...
Çok şükür, “akut” yani “acil” sağlık sorunları ile eskiye oranla daha az karşılaşıyoruz. Ve yine çok şükür çoğunu da kolayca teşhis ve tedavi edebiliyoruz.
Son yılların öne çıkan sağlık sorunları “kronik hastalıklar”. Bunlarla mücadelede ise bırakın başarılı olmayı, her geçen gün biraz daha çuvallıyoruz!
Çuvallamamızın nedeni ısrarla yapmaya devam ettiğimiz hatalarımız.
Benden yeni bir “yol haritası” isteyen Egeli doktor arkadaşımın bilmesi gerekenlerse özetle şudur: Yeniçağın yiyecekleri sorunlu, yeni hayatın aktivitesi düşüktür.
Yeni hayat gereğinden fazla tembel, yeme içme odaklı ve haz merkezlidir. Sağlık problemlerimizin çoğu bu yanlışların sonucudur.
Ne kalp damar hastalıkları, diyabet, felçler, eklem ağrıları, ne uykusuzluklar, yorgunluklar; ne de tansiyon yükselmeleri, kilo almalar gökten zembille iniyor. Bunların hepsi bizim hayatla kurduğumuz hatalı ilişkilerin neticesinde gelişen sorunlardır.
Eğer siz de günün birinde günde 6 hap yutan 120 kiloluk birine dönüşmek istemiyorsanız lütfen aşağıdaki hikâyeyi dikkatle okuyunuz ve yapmanız gerekenler üzerine azıcık kafa yorunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 664 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar