Fruktoz ayağa kalk

Beslenme alışkanlıklarımız değişip yiyip içtiklerimiz doğal hallerinden uzaklaştıkça beslenmeye bağlı sağlık sorunları artıyor. Son zamanlarda en çok gündemde olan beş sağlık...

Beslenme alışkanlıklarımız değişip yiyip içtiklerimiz doğal hallerinden uzaklaştıkça beslenmeye bağlı sağlık sorunları artıyor.

Son zamanlarda en çok gündemde olan beş sağlık konusunun en az üçü -hatta tamamı- besinlerin içine eklenen yeni ve farklı yapılardan yani gıdalarımızın doğal yapılarının bozulmasından kaynaklanıyor. Örnek mi? Buyurun...
REFLÜ PATLADI

Mesela reflü sorunu bunlardan biri. Reflü veya hazımsızlık, daha doğrusu gaz, şişkinlik, mide yanmaları, geğirme, boğazda acı, ekşi, metalik bir tat ve benzeri şikâyetlere yol açan problemlerin çoğunun arka planında probiyotik eksikliği sorunumuz da var.
Sütte ve süt ürünlerinde doğal olarak üretildiklerinde bol miktarda bulunan probiyotik bakteriler pakete giren sütler, yoğurt ve ayranlarda maalesef yok denecek kadar azlar.
Neticede sindirimimize yardım edip bağırsak fonksiyonlarımızın normal işlemesinde önemli görevler üstlenecek "faydalı bakterilerin" azalması kolitten gastrite, reflüden ishale pek çok sindirim sorununun sebebi olabiliyor.
Örneğin yeni pek çok araştırma önemli ve yaygın bir sorun haline gelen "e.pylori gastriti"nin önemli bir nedeninin de probiyotik bakterilerin eksikliği (özellikle L. Reuteri) olduğunu gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar