Detoks mu retoks mu

Toksinlerden arınma, yani 'detoks kürleri' yükselen bir sağlık trendi. Ne var ki arınmayı sadece kimyasal detoks zannedip işin ruhsal boyutunu ihmal ediyoruz. Yani 'detoks' yapayım derken 'retoks' yapıyoruz! HEPİMİZ, en çok da...

Toksinlerden arınma, yani 'detoks kürleri' yükselen bir sağlık trendi. Ne var ki arınmayı sadece kimyasal detoks zannedip işin ruhsal boyutunu ihmal ediyoruz. Yani 'detoks' yapayım derken 'retoks' yapıyoruz!

HEPİMİZ, en çok da büyük metropollerde yaşayanlarımız, toksin hücumu ile karşı karşıyayız.

Toksinlerin kimi kimyasal, kimi de duygusal. Neyse ki kirlenmenin önüne geçebilecek mükemmel organizasyonlarımız var:

Kanımızdaki tampon sistemler, böbrek, akciğer ve karaciğerimize yerleşik yapılanmalar, toksin temizlemede inanılmaz başarılılar.

ZEHİR YÜKLENİYORUZ

Ne var ki toksin yükü bazen bunların temizleyebileceğinin çok üzerinde olabiliyor ve işte o zaman biriken toksinlerin yarattıkları bazı sorunları yaşamak zorunda kalıyoruz.

Nedenini çözemediğimiz yorgunlukların, terleme, gaz, şişkinlik, ishal ve kabızlıkların, cilt döküntüleri ve kaşıntıların, baş dönmesi ve çarpıntıların muhtemel bir nedeni de bu "toksemi" yani "zehir yüklenme" durumu.

GÜÇLÜ BİR MANEVİYAT

İşte bu nedenle toksinlerden arınma, yani "detoks kürleri"ne sarılıyoruz.

Fakat bir yanlışı burada da ısrarla yapıyor, kimyasal detoksa odaklanıp işin ruhsal boyutunu ihmal ediyoruz.

Neticede "detoks" kürleri "retoks" süreçleri haline geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar