Bahar proteinsiz olmaz!

Bahar diyetinin bir bölümünü de bugün yayınlıyoruz, devamı önümüzdeki hafta gelecek. Salı günü ikinci hafta mönülerini yayınlayacağız. İki hafta boyunca günde 30-40 dakika kadar...

Bahar diyetinin bir bölümünü de bugün yayınlıyoruz, devamı önümüzdeki hafta gelecek. Salı günü ikinci hafta mönülerini yayınlayacağız. İki hafta boyunca günde 30-40 dakika kadar yürüyüp beslenme progra-mını dikkatle uygularsanız 2-3 kilo vermeniz mümkün.

Proteinden zengin besinler bu yıl diyetlerin baş tacı! Kolay doyurmaları, uzun süre tok tutup geç acıktırmaları, hipoglisemik nöbetlerden koruyup yeme ataklarını önlemeleri ve metabolik hızı yükseltmeleri en önemli artıları.
Ayrıca unutmamalı ki yalnızca hayvansal ürünlerde değil, bitkisel bazı ürünlerde de bol protein var.
Kırmızı et, balık, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleri ile balık dışında kalan deniz ürünleri proteinlerin en zengin, en güvenli kaynakları ama mercimekte, kuru fasulyede, bezelyede de azımsanmayacak miktarda protein mevcut.
"Ben et yemem!" veya "Vejetaryenim proteine uzağım" demenin bir âlemi yok! Proteinden zengin beslenmek "şeker-insülin dengesini" çok da etkilemediği, pankreasa kötü karbonhidratlar gibi (un, nişasta, şeker yüklü gıdalar) insülin patlamaları yaptırmadığı için de tercih ediliyor. Özellikle "düzenli aktivite" ve "proteinden zengin beslenme" birleştiğinde diyetlerde sık görülen "SARKOPENİ", yani "kas erimesi" riski de azalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar