Anti-aging out iyi yaşamak in

Anti-aging tıbbına 20 yıl önce ben de ilgi duydum. Yaşlanmayı yavaşlatma çalışmaları, "anti-aging tıbbı" olarak biliniyor. Fakat her şeyden önce sağlıklı bir yaşlılığın ilk...

Anti-aging tıbbına 20 yıl önce ben de ilgi duydum. Yaşlanmayı yavaşlatma çalışmaları, "anti-aging tıbbı" olarak biliniyor. Fakat her şeyden önce sağlıklı bir yaşlılığın ilk başta iyi yaşamakla mümkün olabileceği unutulmamalı.

Yaşlanmayı yavaşlatma çalışmaları, "anti-aging tıbbı" olarak biliniyor. Bu amaçla çalışan doktorlar da kendilerini "anti-aging uzmanları" olarak tanımlıyor.
Anti-aging tıbbına 20 yıl önce ben de ilgi duydum. 90'lı yılların ortalarında bu işle uğraşan ve dünya çapında ün kazanan birçok kliniği ziyaret ettim.
Montreux'deki Prairie Clinic, Arizona'daki Canyon Ranch, Florida'daki Pritikin Clinic ve New York'taki Hilton Head Clinic bunların sadece bazıları.
Bu kliniklerde yaşlanma sürecini yavaşlatmak isteyenlere şelasyon (chelation) tedavisinden oksiterapik uygulamalarına (hiperbarik oksijen tedavisi), antioksidan desteklerden vitamin kokteyllerine, bitkisel karışımlardan hormonlara (özellikle büyüme hormonu ve DHEA) kadar değişebilen farklı ve değişik uygulamalar yapılıyordu.
Anti-aging uzmanlarına göre "ilk sonuçlar memnuniyet vericiydi ve böyle giderse 100 yıllık yaşam hayaline ulaşmak içten bile değildi!" Yaşlanmayı geciktirme çalışmalarına bir süre sonra beslenme uzmanları da katıldı. Başta "Zone diyeti" olmak üzere pek çok "ömür uzatan diyet planları" geliştirdiler.
Bu furyaya çok geçmeden egzersiz terapistleri veya aktivite uzmanları diye bilinen kişiler de katıldı -Amerika'daki Cooper Institude gibi- ve bunlar da "yaşlanmayı geciktirici egzersizler" geliştirdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar