Ali Poyrazoğlu neden göbekli?

Lütfen bu yazıyı okumaya başlamadan önce elinize bir mezura alıp bel çevrenizi dikkatle ölçün. Bulduğunuz rakam erkekseniz 100 cm, kadınsanız 80 cm'den yüksekse Ali Bey'in anlattıkları ve benim...

Lütfen bu yazıyı okumaya başlamadan önce elinize bir mezura alıp bel çevrenizi dikkatle ölçün. Bulduğunuz rakam erkekseniz 100 cm, kadınsanız 80 cm'den yüksekse Ali Bey'in anlattıkları ve benim değerlendirmelerimi daha bir dikkatle okuyun.

Bel çevrenizdeki büyüme sizde bir insülin direnci olabileceğinin işaretidir. Sosyal hayatta “göbeklenme” diye tanımladığımız bu gelişme sadece estetik değil, aynı zamanda mekanik ve metabolik bir problemdir. 
Yarattığı “ağır yük” nedeniyle diz-kalça eklemlerinizin canına okuyabilir. Belinizin biyomekaniğini etkileyerek ağrılara da yol açabilir. Ama çok daha önemlisi, oluşturduğu “metabolik sorunlar”dır.

Bu sorunlar sizi şeker hastası, hipertansiyonlu, kalp damar hastası biri yapabilir. Karaciğerinizde yağlanmaya, vücudunuzdaki iltihabi süreçleri hızlandırmaya da sebep olabilir. 
Bitmedi! Bel çevreniz genişledikçe felç ve kalp krizi geçirme riskiniz artar. Bel çevreniz büyüdükçe beyniniz küçülüp belleğiniz zayıflar. 
İnsülin direnci ve bel çevresi genişliği olanlarda bazı kanserlere (böbrek, karaciğer, meme, prostat) de beklenenden daha sık rastlanır. 
Bence canınızı daha da fazla sıkmadan önce sevgili Ali Bey’in anlattıklarını okuyalım, sonra da bizim yorumlarımız ve insülin direncine ilişkin uyarılarımıza bir göz atalım. Buyurun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 664 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar