6 önemli doğal destek

MELATONİNKALİTELİ BİR UYKUNUN VAZGEÇİLMEZİ- Jet lag sorununu önler, yeniden normal uyku düzenine dönülmesini kolaylaştırır.- Ağrı ve stresten kaynaklanan uyku problemlerini düzeltir.- Uykusuzluk sorununun...

MELATONİN

KALİTELİ BİR UYKUNUN VAZGEÇİLMEZİ

- Jet lag sorununu önler, yeniden normal uyku düzenine dönülmesini kolaylaştırır.
- Ağrı ve stresten kaynaklanan uyku problemlerini düzeltir.
- Uykusuzluk sorununun çözümünde yardımcı olur.
- Yaşlılığa bağlı belirtileri; antioksidan özellikleri ile katarakt oluşumunu, kalp damar hastalıklarının gelişimini geciktirir.
- Kış aylarında görülen mevsime bağlı depresyonu tedavi eder.
- Uykusuzluk sorununun çözümünde yatmadan 1-2 saat evvel (akşam 21.00-23.00) arası 1-3 mg alınabilir. Düşük dozlardan 0,5-1 mg başlanıp dozların yavaş yavaş artırılması, yaşlılarda çok düşük dozların kullanılması önerilir.
- Jet lag sorununun çözümünde batıdan doğuya doğru uçuşlardaki, uçuştan bir önceki öğle sonrası saatlerde 0,5 mg, uçuş günü uçmadan 2 saat evvel 3 mg alınmalıdır.
Seyahatin ilk 2-3 gününde yatmadan evvel 3 mg alınmaya devam edilir. Doğudan batıya uçuşlarda uçuştan 1 gün evvel sabah saatlerinde 0,5 mg alınır. Aynı miktar uçuş günü sabahı tekrarlanır.
Son uçuş noktasına varıldığında sabah saatlerinde 3-5 gün 0,5 mg alınmaya devam edilir.

SELENYUM

ÇOK GÜÇLÜ BiR ANTiOKSiDAN

- Fındık, ceviz, deniz ürünleri ve tavuk güvenilir selenyum kaynaklarıdır.
- Antioksidan etkili bir elementtir. Bu nedenle yaşlanmaya bağlı dejeneratif sorunların başlamasını geciktirir veya engeller.
- Katarakt oluşumuna engel olabilir.
- Yaşlanmaya bağlı makula dejeneransı ve görme kaybını azaltır.
- Damarların daralmasını ve sertleşmesini engellediğinden kalp krizlerine ve felçlerine engel olabilir. Kolesterol profiline olumlu etki yapabilir.
- Bağışıklık sistemini destekler ve güçlendirir. Bağışıklık yanıtını destekler.
- Gribal enfeksiyonlarda herpes virüsüne bağlı oluşumları azaltır, sınırlar.
- Bağışıklık yanıtındaki bozulmalar sonucu oluşan bağ dokusu hastalıklarında yararlı olabilir.
- Besin desteği olarak günde 50-100 mg alınması yeterli olur. Günlük dozun 200 mcg’ı geçmemesi güvenlidir.
E vitamini ile (günde 400 mg) birlikte kullanıldığında daha etkili yanıt alınır. Grape Seed extract, C vitamini, Coenzym Q-10, Beta karoten, Alpha Lipoic Acid, yeşil çay gibi antioksidanlarla birlikte alınabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 516 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 974 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 671 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar