Unutursak kanımız kurusun!..

Çok nankör olmuşuz çok...Şöyle 2001 yılı ve öncesine birde bugünü yani sonrasını hatırlayın. Türkiye'nin son 17 yılda nereden nereye geldiği sorusunun cevabı ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişi geçesi için söylenecek tek söz var 'Unutursak kanımız kurusun' olur..

Bugün 15 Temmuz!

Unutulur mu o karanlık gece?

Unutulur mu bir büyük milletin haykırışı?

Unutulur mu camilerimizden okunan selalar?

FETÖ’cü şerefsizlerin Türkiye’ yi karanlığa itmek ve bölüp parçalamak amacı taşıyan hain saldırısını, unutmak mümkün mü?

Başkan Tayyip Erdoğan’ın “Ben halkın gücünün karşısında hiç güç tanımadım. Halkımı meydanlara davet ediyorum” çağrısı unutulur mu?

Bu çağrı karşısında bir ellerinde kefenleri diğer ellerinde bayrakları meydanlara inen, tankların önüne yatan, mermilere göğüs geren, bu uğurda şehit ve gazi olan kahraman milletimizi unutmak mümkün mü?

Unutulur mu Asım’ın nesli?

Ne diyordu M. Akif

"Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş, gerçek… İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek!"

Çiğnetmedi namusunu bu millet…

Türkiye bu yerlere kolay mı geldi sandınız?

Dünyada bir başka ülke, bir başka millet böylesine saldırılar karşısında ayakta duramazdı.

Balık hafızalı olmayın…

*

Geçmişini unutursan geleceğin karanlık olur…

17 yılda bu ülke nereden nereye geldi?

Nedir bu nankörlük!

 “Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı bu ülkeye?”

2002’de nasıl bir ülke devraldı?

Ne çabuk unuttuk!

Tarih: 19 Şubat 2001 Çarşamba.

Çankaya Köşkü'nde Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı yapılmaktadır. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yolsuzluk tartışmasında elindeki Anayasa kitapçığını Başbakan Bülent Ecevit’in bulunduğu yöne doğru fırlatır. Ecevit MGK toplantısını terk edip açıklama yapar...

Kıyamet kopar ve olan millete olur...

Cumhuriyet tarihinin en ciddi ekonomik ve siyasi krizi başlar…

Bankalar batar, 15 günlük süre içinde 8 milyar dolar ülke dışına çıkar. Milli gelir 200 milyar dolardan 130 milyar dolara iner, kişi başına yıllık gelir 1083'er dolar azalır, halkın cebindeki paranın alım gücü üçte bire düşer, çoğu kalifiye 1,5 milyon kişi daha işsizler ordusuna katılır, ekonomi yüzde 8,5 oranında küçülür ve enflasyon yüzde 70'i aşar.

Yani Türkiye o gün resmen batar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kesecek... 25 Mart 2024 | 169 Okunma İstanbul'un doktoru kim? 13 Mart 2024 | 110 Okunma Ha 1989-1994, Ha 2019-2024!.. 09 Şubat 2024 | 83 Okunma Türk Milletine ADAN'mış bir ömür! 31 Ocak 2024 | 80 Okunma Eğer İstanbul'u düşünüyorsanız!.. 29 Ocak 2024 | 77 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar