Hamas’ın Batı ile imtihanı

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes için aralarında eski Ortadoğu Dörtlüsü olarak bilinen ABD, AB, BM ve Rusya’nın Özel Temsilcisi Tony Blair’in de bulunduğu...

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes için aralarında eski Ortadoğu Dörtlüsü olarak bilinen ABD, AB, BM ve Rusya’nın Özel Temsilcisi Tony Blair’in de bulunduğu bazı arabulucularla görüştü.

Bu görüşmeler, Filistin davası ve Hamas için yeni tarihi bir sürece işaret ediyor. 

1970’li yıllarda El Fetih (Filistin Kurtuluş Örgütü) lideri Yaser Arafat’ın, Filistin davasına Batı’dan destek bulma girişimleri çok meşakkatli olmuştu ve İsrail’in Batı’daki güç ağlarına takılıp kalmıştı.

Geçtiğimiz hafta Londra merkezli El Arabi el-Cedid gazetesine konuşan Meşal, Blair ve diğer arabuluculara, Gazze Şeridi’ni ilgilendiren içinde bulunduğu beş temel sıkıntıyı anlattığını söyledi. 

Bu sıkıntıların giderilmesi halinde İsrail ile geçen yıl varılan ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için uygun ortamın sağlanabileceğini fakat, “Şimdi topun İsrail’de” olduğunu açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar