Göç’de kurban verdiğimiz çocuklar, gazap üzümlerimizdir

Üç yaşındaki Kobanili Aylan Kurdi’nin Bodrum sahiline vuran cansız bedeninin görüntüsü yüreklerimizi dağlayarak, bizim göçmenlerimizin dramını bir kez daha gözler önüne serdi. Bizim...

Üç yaşındaki Kobanili Aylan Kurdi’nin Bodrum sahiline vuran cansız bedeninin görüntüsü yüreklerimizi dağlayarak, bizim göçmenlerimizin dramını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bizim göçmenler; bizim diktatörlerden, bizim zalimlerden, bizim yoksulluğumuz ve bizim istikrarsızlığımızdan dolayı Batı’ya kaçıyorlar.

Göç yolunda kurban verdiğimiz bu çocuklar ise bizim gazap üzümlerimizdir.

Çaresizce, sadece umuda sığınmış vaziyette ölümü aklının ucuna getirmeden Batı’ya doğru inatla ve ısrarla yürümeye devam ediyorlar.

GÖÇ EDEN 50 MİLYON’DAN FAZLA 

 Budapeşte’den trenle Avusturya’ya götürülmeyen yaklaşık 200 bin mülteci yürüyerek sınıra ulaşmak üzere yola çıkmıştı. 

Macaristan’ın, Avusturya sınırına olan 170 kilometrelik mesafede dramatik durumlar yaşanırken, Almanya ve Avusturya mültecileri almayı kabul etti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre savaş, işkence ve kötü muamele nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insan sayısı 2013 yılı itibarıyla bütün dünyada 50 milyonu aştı. 

Bu rakam 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez bu seviyede.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin hazırladığı rapora göre sayı 51.2 milyonla bir önceki yıla göre 6 milyon artmış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar