ABD, Suriye askerlerini yanlışlıkla mı vurdu?

ABD öncülüğündeki koalisyon savaş uçaklarının hafta sonu en az 62 Suriye askerini öldürmesi, BMGK toplantısında Washington ile Moskova arasında sözlü atışma ve gerilime yol...

ABD öncülüğündeki koalisyon savaş uçaklarının hafta sonu en az 62 Suriye askerini öldürmesi, BMGK toplantısında Washington ile Moskova arasında sözlü atışma ve gerilime yol açtı.

ABD’nin “yanlışlıkla vurmaları” meşhur stratejik bir eylem biçimidir.

Muhatabına diplomasiyle anlatamadığı, izah edemediği kendi gerçeğini güçle izah eder.

Lavrov ve Kerry görüşmesinin hemen ardından gelen bu yanlışlıkla yapıldığı iddia edilen bombalama aslında ABD ile Rusya’nın, Suriye’de hâlâ ciddi bir şekilde görüş ayrılıklarının devam ettiğini gösteriyor.

Gerek ABD gerek Rusya, geçmişte Çeçenistan, Afganistan, Irak ve bugün Suriye’de binlerce sivil yerleşim bölgelerini vurarak binlerce masum insanın ölümüne sebep olmalarına rağmen maalesef hiçbir uluslararası yaptırımla karşılaşmadılar.

Evler, okullar ve iş yerlerinin yanlışlıkla bombalanması sadece birkaç uluslararası insan hakları örgütlerinin ya da BM basın bültenlerinin konusu oldu.

Bugün Suriye’de 500 bin civarında insan hayatını kaybetti ve bunların yüzde 80’i masum sivil insanlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar