160 ülkeden 80 bin öğrenci ülkemizden su gibi akıp giderken...

Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar 160 ülkeden 80 bin öğrenci, ülkemizde en az 5 ila 8 yıl kadar misafir konumunda bulunuyor. Bu öğrenciler çok farklı din...

Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar 160 ülkeden 80 bin öğrenci, ülkemizde en az 5 ila 8 yıl kadar misafir konumunda bulunuyor.

Bu öğrenciler çok farklı din, kültür, inanç, mezhep ve kabilelere mensup olmaları bizim için ayrı bir şans.

Okullarını bitirip ülkelerine ya da başka bir ülkeye gittiklerinde potansiyel gönüllü elçilerimiz oluyorlar.

Bu öğrencilere olan ilgi ve alakamız gönül köprülerinin bir hayat boyu işlevselliğini sağlayacaktır.

Fakat misafir öğrenciler ile ilgili sosyal ve kültürel bir politikamızın henüz kurumsallaşmamış olduğunu görüyoruz.

Türkiye’deki misafir öğrencilerimizin; genelde vakıf, dernek ya da bazı kurumlar tarafından sorunları çözülmeye çalışılıyor.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), 2004 yılında Sader sosyal araştırmalar ve kültürler arası dayanışma derneği adı ile yola çıkmış, 2012’de federasyon olmuş, bugün Türkiye genelinde 43 derneğe ulaşmış binlerce öğrenciye destek olmaya çalışan bir yapı.

Lakin, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat’ın derdi büyük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar