Şener: Muhalefet deli gibi çalışmalı

Son yılların önemli bir siyasetçisi ama bugün hiçbir partiye üye olmayan Abdüllatif Şener'i ofisinde ziyaret ettim, uzun uzun sohbet ettik, sorularıma açık ve net yanıtlar verdi ama size önce Erdoğan ile ilgili...

Son yılların önemli bir siyasetçisi ama bugün hiçbir partiye üye olmayan Abdüllatif Şener'i ofisinde ziyaret ettim, uzun uzun sohbet ettik, sorularıma açık ve net yanıtlar verdi ama size önce Erdoğan ile ilgili birkaç anısını aktarayım.

AKP'nin kurucusu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olduğu o dönemde bir toplantıda AKP'li bakan arkadaşlarına, "Başbakanı (Recep Tayyip Erdoğan'ı) parti disiplin kuruluna vereceğim çünkü AK Parti programına aykırı siyaset yapıyor" diyor.

Şener, AKP'den ayrıldığı o günlerde Başbakan olan Erdoğan'ı şöyle tanımlıyor:

"Demokrasiyi içselleştirmiş bir insan değil. Kafasında bir demokrasi tanımı var ancak bu kafasındaki demokrasi tanımı demokrasiyle alakalı değil. 'Sandıktan ben çıktım istediğimi yaparım' diyor. Hukuk devletinin de ne olduğunu bildiğini sanmıyorum. Davranışları hiçbiri hukuk devletiyle bağdaşmıyor"

O günkü Erdoğan ile bugünkü Erdoğan arasında fark var mı?

Gelelim söyleşimize... Abdüllatif Şener'in işte en çarpıcı ve dikkat çekici cümleleri:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar