Metal yorgunluğu AKP'ye nasıl bulaştı

AKP'nin en büyük derdi ve çözüm aranan sorunu "metal yorgunluğu" ki bunu bizzat kurucusu, genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşhis etti ve açıkladı. Erdoğan'ın AKP için tespit...

AKP'nin en büyük derdi ve çözüm aranan sorunu "metal yorgunluğu" ki bunu bizzat kurucusu, genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşhis etti ve açıkladı.

Erdoğan'ın AKP için tespit ettiği "metal yorgunluğu" nedir, nasıl olur, düzeltme imkanı var mı?

Teknik olarak tanımı şöyle özetleniyor: Sürekli olarak çalışan veya belirli bir miktar yükün sürekli uygulanması sonucu metal malzemelerin istenilen dayanım özelliğini yitirmesi metal yorgunluğu olarak açıklanabilir.

Örnek vermek gerekirse; bir teli sürekli olarak yukarı ve aşağı bükersek tel büküldüğü noktadan ısınır ve bir süre sonra kopar. Kopma olayı, metal yorgunluğunun son noktasıdır.

Bir başka örnekle anlatmak gerekirse; bir köprü zamanla içten içe yıpranır. Görünüşte onun yıprandığını fark etmek çok zordur. Uzun zaman zorlu şartlara dayanır ama bir bakmışız, köprü durduk yere yıkılıvermiş. Yıkılma olayı da metal yorgunluğunun son noktasıdır.

Bu iki örneği AKP'deki metal yorgunluğu ile eşleştirirsek AKP'deki metal yorgunluğunun nedenlerini de ortaya çıkarabiliriz.

AKP'nin 15 yıllık iktidar sürecinde, "yukarı ve aşağı bükülmeleri - içten içe yıpranmaları" şu başlıklar altında özetleyebiliriz:

- İşsizliğin ve hayat pahalılığının önlenememesi,

- 4 bakanın karıştığı 17-25 Aralık uygulamaları "rüşvet ve yolsuzluk" iddiaları,

- Çözüm süreci ile PKK terörünün zirve yapması,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.958 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar