Koalisyon vurdu, Rusya-İran durdu

Amerika, Fransa ve İngiltere "kimyasal saldırı" gerekçesi ile Suriye'nin askeri ve kimyasal tesislerini vurdu, Suriye politikasında güç birliği yapan Rusya, İran ve Türkiye durdu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Amerika...

Amerika, Fransa ve İngiltere "kimyasal saldırı" gerekçesi ile Suriye'nin askeri ve kimyasal tesislerini vurdu, Suriye politikasında güç birliği yapan Rusya, İran ve Türkiye durdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Amerika Başkanı Trump ile hem Rusya Federasyonu Başkanı Putin ile görüştüğünü ve "bölgedeki suların ısınmasının doğru olmayacağını" açıkladı ki yandaş medya, "Erdoğan arabulucu" diye manşetler atmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım ise, "sosyal medyadan olur mu bu işler" diye Trump'ı eleştirmişti.

Ancak Trump arabulucu Erdoğan'ın, "sağduyu" çağrısına kulak ardı ederek "Suriye'den çıkacağız" diye hedef şaşırtıp, yanına Fransa ve İngiltere'yi de alarak Suriye'nin kimyasal silah (!) depolarını ve fabrikalarını vurdu.

Türkiye bu saldırıdan duyduğu memnuniyeti resmi Dışişleri Bakanlığı açıklaması ile hemen şöyle duyurdu:

"Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.957 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar