Cumhurbaşkanı çağrıma uydu

 Tam bir ay önce 11 Şubat 2018'de yayınlanan, "Ey NATO neredesin?" başlıklı yazımda Türkiye'ye füze yağarken NATO'nun sessiz ve katkısız kaldığını vurgulayarak bu soruyu gündeme getirdim.Yazımda NATO'nun...

 Tam bir ay önce 11 Şubat 2018'de yayınlanan, "Ey NATO neredesin?" başlıklı yazımda Türkiye'ye füze yağarken NATO'nun sessiz ve katkısız kaldığını vurgulayarak bu soruyu gündeme getirdim.

Yazımda NATO'nun üye ülkelere karşı sorumluluğunu hatırlatarak özetle, "Türkiye NATO üyesi değil mi? Üyesi elbette de NATO nerede? NATO acilen devreye girmeli" diyerek şu soruyu sordum:

"Bu hukuki zorunluluğu NATO'ya hatırlatan ve göreve çağıran iktidar ya da muhalefet var mı? Bakalım olacak mı?"

Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazımı okudu ve Mersin AKP kongresinde, NATO'ya Suriye konusunda çağrıda bulunarak, "Eğer dünyada terörizme karşı samimi duruş sergileyen hangi kuruluş varsa yürüttüğü mücadelede Türkiye'nin yanında olmak zorundadır. Buradan sesleniyorum. Ey NATO, neredesin? Türkiye, NATO'nun ülkesi değil mi? Şimdi de ben çağırıyorum. Hadi bakalım Suriye'ye gel, niye gelmiyorsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan benim yazımdan alıntılar yaptı ama geç de olsa aynen benim gibi, "Ey NATO, neredesin? Türkiye, NATO'nun ülkesi değil mi? diyerek doğru yaptı.

İşte yazımın özeti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.957 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar