Amerika açıklasın Türkiye mi terör örgütü mü?

Medyanın Ankara temsilcilerinin buluştuğu sabah kahvaltısında görüşlerini açıklayan ve soruları yanıtlayan AKP Genel Başkan vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Diyarbakır'da annelerin HDP il binası önünde...

Medyanın Ankara temsilcilerinin buluştuğu sabah kahvaltısında görüşlerini açıklayan ve soruları yanıtlayan AKP Genel Başkan vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Diyarbakır'da annelerin HDP il binası önünde sürdürdükleri eylemi, "HDP için fırsat ve son şans" olarak değerlendirdi.

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin, "Anadolu Sohbetleri" programının ilk konuğu olan Kurtulmuş'a yönelttiğim sorular ve yanıtları şöyle:

- Amerika PKK uzantısı PYD/YPG terör örgütünü müttefik görüyor, Sayın cumhurbaşkanının ifadesi ile 50 bin TIR silah veriyor, Sayın Erdoğan bu terör örgütünü yok etmek için bir yıldır "bir gece ansızın gelebiliriz" diyordu. Güvenli bölge dışına alıp kucaklayarak korursa teröristleri nasıl yok edeceğiz?

Kurtulmuş: Dünyadaki terör örgütlerine silah sağlayan büyük devletler silahları vermesinler bir ay içinde terör kalmaz.

- Amerika dâhil mi? Sayın Cumhurbaşkanı Amerika'da iken 2 F-16 savaş uçağımızın Suriye hava sahasında uçması Amerika için Suriye'ye verdiğimiz 2 haftalık süre ilerlerken, beraber girmezsek biz gireriz mesajı mı?

Kurtulmuş: PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın elindeki silahlar kimin? Dünyada maalesef terör, vekâlet savaşlarının önemli bir aracı haline gelmiştir ve terör örgütleri de dış politikanın aygıtı haline dönüşmüştür. Devletler rekabet eder, çatışır, savaşlar halinde de olur ama bunlar meşru zeminde olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar