Kriz yok, koşun gelin, bol para kazanın!

Cumhurbaşkanı’nın 15 yıl boyunca yönetimde bir hata yaptığını gördünüz mü? Şüphesiz ki hayır! En son ülke ekonomik krize yuvarlanınca, kriz falan yok, bu sadece büyüyen Türkiye’ye...

Cumhurbaşkanı’nın 15 yıl boyunca yönetimde bir hata yaptığını gördünüz mü? Şüphesiz ki hayır! En son ülke ekonomik krize yuvarlanınca, kriz falan yok, bu sadece büyüyen Türkiye’ye bir dış saldırıdır, benzeri şeyler söyledi, çıktı işin içinden.
İki yapı var yönetimde, Cumhurbaşkanı ve diğerleri; yani parti, bakanlar, bürokrasi, diğer birimler ve tüm bunların yönettiği devlet.
İlki hiç hata yapmaz. Diğerleri yapar.
Reis pek çok taraftarı arasında yüceliğini korumak için bütün kötü şeyleri kendisinden uzak tutan politika izler. Böylece seçmen kitlesini bir arada tutmaya yönelir. Bu RTE’nin kaç yıldır politikasıdır. Güçlü bir düşman yaratır ve kitlesinin nefretini düşmana yöneltir.
Daha önceki genel seçimlerde biliyorsunuz başta Hollanda, Almanya, Avusturya olmak üzere Avrupa baş düşmandı. Buradan 2 puankadar götürdü. FETÖ vb. dolayısıyla da zaten ABD düzenli ve sürekli düşman vitrinine çıkar.
Elhak, bu ülkeler de RTE’nin çok açık seçim politikası tuzağına düşer. Gerilirler, saldırı demeçleri verirler. Gazeteleri yazılar döşenir Türkiye ve Reis üzerine.. RTE’nin kendilerine biçtiği rolü büyük bir başarıyla ve hakkaniyetle yerine getirmiş olurlar. Millet de iktidarın yanında kenetlenir... Borç vermeselerdi kriz çıkmayacaktı!
Ekonomik kriz de dış düşmanın işi ilan ediliverdi. Ya kimin işi olacaktı?..
Ülkenin 500 milyara yakın dış borcunun birikmesi de dış düşmanın işi.. Bankaların dışarıdan milyarlarca borçlanması.. İnşaat şirketlerinin, AVM yapıcılarının, bugün iflas yolunda ağlaşan şirketlerin dolar üzerinden borçlanmaları da yabancıların işi.
“Madem Türkiye büyüyor, böyyük Türkiye nidaları geri döndü, o halde biz boyumuzu posumuzu aşacak...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kavala’ya özgürlük mü ve veya yeni bir sürek avı mı 14 Mayıs 2024 | 164 Okunma Bir bilek güreşi mi, RTE ve Özgür Özel 13 Mayıs 2024 | 400 Okunma Boşuna kürek çekiyorsun milli eğitim bakanı 12 Mayıs 2024 | 476 Okunma 1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 322 Okunma Cumhuriyet gazetesinde bilim 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar