İstifa eden Ziya Selçuk, şimdi büyük hizmet edebilir!

Bu kurul bakanlığın üstü müdür, yerine getirilecek kararlar bakanlığa mı iletilmektedir ?

Epeydir istifası konuşulan Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı’nın sonunda kabul etmesiyle görevinden ayrıldı. Yerine kimin atandığı önemli değil, kim atanırsa atansın, kurulu sistem çerçevesinde çalışacaktır. Niteliklerine hiç bakmıyorum. 

Soru şu: Atanan bakanın Milli Eğitim Bakanlığı için, eğitim politikaları için bir programı, fikri, sorunu var mıdır? Niçin bakanlık, önerisini kabul etmiştir? Milli Eğitim’de neyi eksik, neyi gereksiz, neyi yanlış görmektedir ve bu doğrultuda yapmak isteyebileceklerini gerçekleştirme umudu var mıdır? 

Cumhurbaşkanı’nın atama kararını hemen kabul etmeden önce bir görüşme, programını anlatma ve çalışma özgürlüğü talebinde bulunmayı gerekli gördüğünü hiç sanmıyorum.

Genellikle, bakanlığa atanmayı en yüksek onur kabul edip o koltuğa oturulur. Ve görev adamı olduğunu bilir!

“Milli Eğitim’in önünde mutlaka gerçekleştirilmesi gereken politikalar” üzerine bir çalışması var mıdır? Yeni atanan Prof. Mahmut Özer, Ziya Bey’in....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar