İktidar sarsıldı...

Şüphesiz bu yerel seçim, iktidarı değiştirecek değil. Fakat iktidarın geleceği açısından üstelik önemli sonuçlar doğuracak. Ankara’yı yitirdi iktidar beklendiği gibi. Sadece Ankara değil, bir...

Şüphesiz bu yerel seçim, iktidarı değiştirecek değil. Fakat iktidarın geleceği açısından üstelik önemli sonuçlar doğuracak.
Ankara’yı yitirdi iktidar beklendiği gibi. Sadece Ankara değil, bir dizi büyükşehiri, bu arada Antalya’yı da. Yazıyı saat 21.00 gibi kaleme alıyorum, dolayısıyla İstanbul tartışmalı bir durumdaydı. İstanbul’da AKP lehine olan sonuçları öncelikle girerek Binali Bey’i önde koşturdu durdu. Bunlara rağmen İstanbul’u kazanabilir İmamoğlu. İstanbul’da kaybederse iktidar, aslında “genel seçim” olarak yürüttükleri kampanyayı dikkate alırsak, önemli bir darbe yemiş olacağını söyleyebiliriz. Bence İstanbul’u kazanmış gibi duruyor.
24 Haziran genel seçimleriyle yerel seçimlerdeki oy oranlarını kıyasladığınızda AKP’nin parti olarak oy yitirdiği görülüyor.
Cumhurbaşkanı tüm ağırlığını seçimlere koymuş, İstanbul’da son cumartesi 8 ilçede miting yapmıştı.
Tüm medya işgali ile seçmen manipülasyonu yapılmak istenmesine rağmen.
Bu seçimde;
• Beka meselesi korkutmacası genel anlamda tutmadı; ama AKP’ye oy veren bir seçmen kesiminde tuttuğunu varsayabiliriz; daha büyük bir oy yitimini engellemiş olabilir beka propagandası.. Bu seçmen kitlesinde yine devreye sokulan dış düşman propagandasının etkisini de sayabiliriz.
•Erdoğan’a ve AKP’ye hâlâ çok inançlı bir seçmen kitlesi kendini koruyor. Birinci parti durumunu koruyacağı biliniyordu. Soru şu: AKP’nin çıplak oyu yüzde 40’ın altına ne kadar indi?
• Beka meselesinin öne çıkartılmasından en çok MHP yararlandı, AKP’den epey oy devşirmiş gözüküyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar