FETÖ reytingden servet yaptı

Geçenlerde bir yapımcıyla konuşan Fatih Altaylı, bir süre önce FETÖ’nün televizyon kanallarını kayıran reyting oyununu yazdı. Yapımcının iddia ettiği gibi bir CIA tezgâhı mıydı...

Geçenlerde bir yapımcıyla konuşan Fatih Altaylı, bir süre önce FETÖ’nün televizyon kanallarını kayıran reyting oyununu yazdı. Yapımcının iddia ettiği gibi bir CIA tezgâhı mıydı, bilmiyorum. Ama izlenme oranlarının yeniden kurgulanmasında, bir anda STV dizilerini yukarıya taşıyan yeni denekler bulunmasında örgütlü bir operasyon olduğu tartışılmaz.

Geçmişte yazmıştım, ama tekrar üzerinde durmam gerekiyor. Zira FETÖ operasyonlarında henüz izlenme oranlarının nasıl manipüle edildiğinin, örgütün bu oyunla televizyonları nasıl propagandaya alet ettiğinin hesabı sorulmadı. Belki de sıra gelmedi.

O dönem örgüt çok izlenen dizilerin yapımcılarının ofislerini basarak, baskı uygulayarak, son olarak da denekleri değiştirerek bir kumpas peşindeydi.

Reyting oyunu sayesinde yargıda bulunan davalardaki gelişmeleri önceden haber veren diziler izlenme rekorları kırdı. Örgütün elebaşı Kırık Hoca Fethullah Gülen’in kimi Samanyolu dizilerinin “konsept danışmanı” olduğu ortaya çıktı, telefonda senaryoya müdahale ediyordu. Bu sayede en kârlı dizi yazarı oldu.

Amaç sadece propaganda değildi elbette. İzlenme oranları kâğıt üzerinde yükseldikçe örgütün kasasına her yıl milyonlarca dolar girdi. Örgüt nasıl bu kadar büyüdü sanıyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar