CHP seçmeni ve HDP ile ittifak…

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ikili basınç altında. İktidar sözcüleri ve medyadaki yazarlar, CHP’yi, ‘Terörist HDP’yle gizli ittifak yapmakla suçluyor, “İtiraf et itiraf et” diye tempo tutuyorlar....

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ikili basınç altında. İktidar sözcüleri ve medyadaki yazarlar, CHP’yi, ‘Terörist HDP’yle gizli ittifak yapmakla suçluyor, “İtiraf et itiraf et” diye tempo tutuyorlar. Böylece CHP ile İYİ Parti arasındaki ‘Millet İttifakı’nı sarsmak amaçlanıyor. İkinci basınç, ‘sol liberal’ sayılabilecek bazı çevrelerden geliyor: “Haydi CHP, İYİ Parti’yi bırak, HDP ile ittifak için milliyetçi tabanını dönüştür…”

Bütün bunların elbette bazı etkileri olabilir... Ancak İYİ Parti ve HDP seçmenleri, özellikle büyükşehir belediye başkanlarının seçiminde görüldüğü gibi, çoğunlukla CHP’li adaylara oy verdi. Parti yönetimleri ittifakı savunurken seçmen de ittifakı destekliyordu.

Nitekim İstanbul Büyükşehir seçimlerinde, Öcalan kardeşlerin “CHP’li adaya oy vermeyin” çağrısı etkili olmadı. CHP, neden İYİ Parti’yle ya da Gelecek ve Deva Partisi’yle değil de yalnızca HDP ile bir seçim ittifakı kursun? Deva ve Gelecek; örneğin HDP konusunda, Kürt meselesinde, olumlu tutum içinde.

İYİ Parti lideri Akşener de HDP’ye karşı dikkatli bir dil kullanıyor. HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, İYİ Parti dahil muhalefet partileriyle diyalog kurmaya hazır ve açık olduklarını söylüyor.

Asıl değişim seçmende başlıyor

Seçim kazanmak ancak ortak bir muhalefet hareketiyle, asgari müştereklerde birleşmekle mümkün... Kılıçdaroğlu da Meral Akşener de Mithat Sancar da bunu biliyor… Seçmen de biliyor. Başarı parçalanmaktan değil, ortak hareket noktalarını çoğaltmaktan geçiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar