Beşiktaş'ın Yaya Toure'si

Dün gece ülkemizde mükemmel bir stadın daha hizmete girmesinin keyfini yaşadık... Emeği geçen herkese teşekkürler...Tempolu, pozisyonu bol, zevkli bir ilk yarı izledik. Beşiktaş, alışılmış...

Dün gece ülkemizde mükemmel bir stadın daha hizmete girmesinin keyfini yaşadık... Emeği geçen herkese teşekkürler...
Tempolu, pozisyonu bol, zevkli bir ilk yarı izledik. Beşiktaş, alışılmış, hızlı ve etkili dikine futbolunu yine sahaya yansıttı. Antalyaspor'un takım savunmasının yetersizliği, Beşiktaş'a ilk 45 dakika için pozisyon zenginliği yarattı. Her atak girişimi gol kokuyordu.
Yediği ikinci golde büyük hatası olan Antalyaspor'un kalecisi M'Bolhi, ikisi yüzde yüz, üç önemli kurtarış yapmasa, maç ilk yarıda biterdi. Beşiktaş hücum anlayışındaki üstünlüğüne rağmen, rakip ataklarda da zaman zaman sıkıntılar yaşadı.
Bunun iki nedeni vardı... Bir tanesi; Antalyaspor'un hücuma organize çıkması, ikinci ise; Beşiktaş'ta üç kişinin hiç defansif görev yapmamasıydı. Gomez ve Quaresma'nın savunma yapmamalarına alışılmıştı, ama Atiba'nın yanında Necip Uysal'ın da olmasına güvenen Oğuzhan Özyakup, ileride iyi işleryapmasına karşın rakip ataklarında hiç ortada yoktu.
İkinci yarıya Antalyaspor, süratli ve atak başladı. Bu gidişatta; Beşiktaş'a işi garantiye almak için mutlaka bir gol gerekiyordu. Ve de bir atakta Andreas Beck'in rakip defansı ve savunmayı çaresiz bırakan kavisli kesmesi, Mario Gomez için bulunmaz bir fırsattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her takıma bir Torreira lazım! 06 Mayıs 2024 | 370 Okunma Yok böyle planlama! 28 Nisan 2024 | 170 Okunma Ağır çekim film gibi hücum ediyor 23 Nisan 2024 | 3.039 Okunma Ofansif yükü Barış Alper taşıyor 22 Nisan 2024 | 207 Okunma Kartal’ın değişiklikleri gereksizdi 19 Nisan 2024 | 858 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar