Yeni savaşların hikâyesi eskidir

Uzun süreli savaşların, tarihteki kayıtları kısadır.İskender’in bugünkü Avrupa’nın ortasından çıkıp Çin’e kadar uzanmasıyla, onun ömrünün tamamına baliğ olan...

Uzun süreli savaşların, tarihteki kayıtları kısadır.

İskender’in bugünkü Avrupa’nın ortasından çıkıp Çin’e kadar uzanmasıyla, onun ömrünün tamamına baliğ olan savaş bile, tarihte üç beş paragrafta anlatılır.

Hatta İskender’inkinden çok daha uzun olan birçok savaşın tarihteki yeri iki satırı geçmez. Nitekim, Hollanda ile Scilly Adaları arasında süren Üçyüz Otuz Beş Yıl Savaşı (1651-1986), savaş olması nedeniyle değil, ancak uzunluğu nedeniyle tarihin zikrine mazhar olabilmiştir.

Tarih cihetinden durum böyledir ama, insanlığın hikâyesi ya da insanların hikâyesi esasında savaş daima uzundur. Çünkü, asıl savaş inançların savaşıdır ve bir kök-imge üzerinden sürekli yenilenerek tekrarlanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 966 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar