Türkiye ateşi

AlBaraka Yayınları, Lozan temalı üç kitabı geçtiğimiz mart ayında okurlara sundu.Üçü de Nuri Sağlam tarafından yayına hazırlanan bu kitapların tam adları şöyle:-Türk Basınında...

AlBaraka Yayınları, Lozan temalı üç kitabı geçtiğimiz mart ayında okurlara sundu.Üçü de Nuri Sağlam tarafından yayına hazırlanan bu kitapların tam adları şöyle:

-Türk Basınında Lozan, Ahmet Cevdet’in Lozan Makaleleri;

-Türk Basınında Lozan, Suphi Nuri İleri’nin Lozan Mektup ve Makaleleri;

-Batı Basınında Lozan – Türk Basınında Batı Basınından Yapılan Tercümeler (1922-1923).

Bu kitapların bilgisini, ne geçtiğimiz ocak ayının ilk günlerinde bilmem kaç bininci kez yeniden alevlendirilmek istenilen Lozan’da gizli madde tartışmalarına bir göndermede bulunma ne de Lozan güzellemesi ya da eleştirisi yapma maksadıyla iletmiyorum.

Mezkûr kitapların bilgisini, duyurmayı zaten hak etmelerinin ötesinde, genel bir bakışla göz atıldığında bile Türkiye sevgisinin ateşini ve bu ateşin düşmanlarındaki yakıcı etkisinin derhal hissedilmesine sebep olmaları bakımından zikrediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 395 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar