Suudi Krallığı’nın Türkiye korkusu

Brezilya’dan şeker, kahve, et vb. ürünleri almak istediğinizde, karşınıza Amerikan şirketleri çıkar.Sao Paulo’da bunun nedenini sorduğum bir avukat, “biz yaşayabilmek için ruhumuzu bile Amerika’ya...

Brezilya’dan şeker, kahve, et vb. ürünleri almak istediğinizde, karşınıza Amerikan şirketleri çıkar.

Sao Paulo’da bunun nedenini sorduğum bir avukat, “biz yaşayabilmek için ruhumuzu bile Amerika’ya sattık, nedeni budur” diye cevap vermişti. Sanırım, Batı’nın işgal ve sömürgesine maruz kalmış bir imparatorluğun mensubu olmam nedeniyle, onu doğru anlayacağımdan emin olarak söylemişti bunu.

Filhakika Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasında, İngiltere tarafından ulus devlet vaadiyle ruhları satın alınan kabile reisleri etkili olmuş, Orta Doğu’daki mevcut ulus devletler, Londra’daki bir masada çizilen harita sayesinde sözüm ona varlık kazanmışlardı.

Bunu derken, İslam ümmetinin büyük bir bölümünü oluşturan Arap milletini söz konusu durumdan ayrı tuttuğumu özellikle belirtmeliyim.

Nitekim, bugün de PKK / PYD / YPG vb. terör unsurlarına karşı yaptığımız Barış Pınarı Harekatı’yla, Kürt kardeşlerimizle değil, ulus devlet kurmak için ruhlarını satanlarla mücadele halindeyiz. Dolayısıyla Arap krallıkları dediğimizde de kastettiğimiz, Arap kabilelerini baskı altına alarak krallık kurmuş ailelerdir.

Bunun en tipik örneği ise Suudilerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 8 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 159 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 262 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar