Şüheda Davitt: Şarkısı olan bir kuş

Siyaset ile kültür kelimelerinin birbirlerinin yerini alacak ya da birbirlerine vekalet edecek şekilde kullanıldıklarına dair yazdığımız son iki yazıda ulaştığımız ilgili hükümleri ve sonuçları...

Siyaset ile kültür kelimelerinin birbirlerinin yerini alacak ya da birbirlerine vekalet edecek şekilde kullanıldıklarına dair yazdığımız son iki yazıda ulaştığımız ilgili hükümleri ve sonuçları daha da anlaşılır kılmak üzere birkaç örnek vermeyi düşünürken Sinéad Marie Bernadette O’Connor (d. 1966), Magda Davitt (2017), Şüheda Davitt (2018), Şüheda Sadakat (2019) adlarıyla anılan, daha doğrusu ataerkilliğe ve Batı’da bundan kaynaklanan ebeveyn tahakkümüne itiraz ederek anılmak istediği ismi kendisi seçen İrlandalı kadın şarkıcının vefat ettiğini öğrendim.

Daha baştan şunu belirterek yazımı sürdürmeliyim:

Diğer isimleriyle ortaklığı bakımından Şüheda Davitt adına itibar ederek söyleyecek olursak, Şüheda Davitt’in vefatıyla, dünyanın herhangi bir yerinde aynı adla onunla aynı vakitte vefat eden Şüheda adlı başka bir Müslüman kadının vefatı arasında bir fark görmeyiz.

Vefat haberlerini duyduğumuzda her iki Şüheda ikisi için de rahmet diler ve aynı maksatla üç İhlas, bir Fatiha suresi okuyup, ruhlarına bağışlarız.

Çünkü bizim için değerli olan iki Şüheda’nın da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 384 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar