Siyasette yüce hedef sahibi olmak

‘Sath-ı mâil’ ne güzel bir terkip! Doğan Sözlük ‘Meyilli yüz; bir dağın aşağı doğru alçalan yüzleri’ anlamını vermiş. Demek ki, bugünlerde sıkça duyduğumuz...

‘Sath-ı mâil’ ne güzel bir terkip!

Doğan Sözlük ‘Meyilli yüz; bir dağın aşağı doğru alçalan yüzleri’ anlamını vermiş.

Demek ki, bugünlerde sıkça duyduğumuz ‘Seçim sath-ı mâline girdik’ sözü, ufkî bakıştan yani genelden, şeyleri bizzat görmeye yani özele yönelmeye denk düşüyor.

Neticede de olan bu değil mi?

Hırslarını ve kinlerini yoldaş edinip “Tek başımıza iktidara geleceğiz, yüzde bilmem kaç oy alarak filancayı yerinden indireceğiz” diyenlerin, oylarının buçuğa bile erişmediğini görüp, birilerine kuyruk olup kayboluvermeleri bilinen bir durum değil mi?

“Benim partimin oy oranı yüze yirmidir” diye böbürlenenlerin, cumhurbaşkanlığı için adaylık yolunda beş imzayı yan yana getiremeyişlerinden de gerçeği anlamıyor muyuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 396 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar