Neden ‘Gayret bizden tevfîk Allah’tandır’ deriz?

HAMAS’ın, ABD-İsrail ablukasını yarmak için Gazze’de başlattığı harekata karşı Batı koalisyonunca başlatılan savaşın planlanmış ve kurgulanmış sonuçlarına ilişkin...

HAMAS’ın, ABD-İsrail ablukasını yarmak için Gazze’de başlattığı harekata karşı Batı koalisyonunca başlatılan savaşın planlanmış ve kurgulanmış sonuçlarına ilişkin çeşitli görüşleri günlerdir dinliyor ve okuyoruz.

HAMAS’ın harekatını takiben ABD, İngiltere ve AB gemilerinin Doğu Akdeniz’de Gazze, Lübnan ve Suriye’yi vurmaya uygun bir konumda yerleşmelerine karşılık, “Bu HAMAS’ın harekatından ibaret bir durum değil. ABD ve Batı koalisyonu ya durumdan vazife çıkartarak Mezopotamya’nın enerji hatlarına hakim olacak ya da bunların askeri üssü olarak İsrail’in varlığını pekiştirilecek” şeklinde yorumlar yapılıyor. Hatta savaşta nihai amacın İsrail gazının ABD şemsiyesi altında Avrupa’ya ihracından ve Gazze açıklarındaki muhtemel gaz yataklarıyla bu ihracın sürekliliğini sağlayacak bir ABD limanının kurulmasından dem vuruluyor.

Bunlardan bakıldığında HAMAS’ın harekatı kendiliğinden talileşmekte, Gazze ile Batı Şeria’nın yaşadığı büyük yıkım ve soykırım mazlumların yanlarına kalan tek şeye; daha açık bir ifadeyle harekatın normal bedeline dönüşmektedir.

Batı koalisyonun Gazze’ye adeta yağmur gibi yağdırdığı bombalara rağmen HAMAS’ın hiçbir yardım almaksızın iki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a 07 Mayıs 2024 | 12 Okunma Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 402 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 162 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar