İtidal içinde bir infial: Rami Kütüphanesi’nden Galata Köprüsü’ne…

HAMAS’ın Gazze ablukasını yarmak için başlattığı harekata karşı ABD-İsrail’in yürüttüğü vahşetin ve soykırımın dördüncü ayrına girmek üzereyiz. Bu durum...

HAMAS’ın Gazze ablukasını yarmak için başlattığı harekata karşı ABD-İsrail’in yürüttüğü vahşetin ve soykırımın dördüncü ayrına girmek üzereyiz.

Bu durum 1917’den beri yoğunluğu zaman zaman artarak ve azalarak Müslümanların sıcak gündeminde bulunan Filistin meselesinde yeni bir safhanın açıldığına işaret etmektedir.

Dünya üzerindeki her vicdan sahibinin itirazına sebep olan bu yeni safha, bizim ülkemizde de büyük kitlelerin tepkilerini çekmekte ve bu tepkiler öncelikle mitinglerin, sosyal medya mesajlarının hâkim üslubu içinde yer yer öfke ve nefret diliyle karışıyor gibi görünse de asıl insanlığın tükenmediğini göstermesi bakımından önemlidir.

Yine de ilk bakışta söz konusu araçların, “-e yoluyla” cihat görevini, yardımlaşma, dayanışma duygularını tatmin etme zannı uyandırmakla vicdanlarda bir rahatlamaya, tepkilerde bir sakinleşmeye ve giderek itirazın baş nedeni olan kötülüğün kanıksanmasına… yol açabileceği düşünülse de bu ihtimallerin kitle psikolojisinin hakikatiyle bağdaşmadığı görülecektir.

Zira kitleler itidale değil infiale tabidir ve yığınlar serinkanlı bilgilere değil çığlıklara kulak kesilirler.

Bu bağlamda sözü bir keskin bıçak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 966 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar