İBER’in Fütüvvet Kitaplığı

İbn Haldun Üniversitesi’nin İBER Yayınları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Fütüvvet Gençlik Klâsikleri projesi kapsamında hazırladığı tarz-ı kadim fütüvvet...

İbn Haldun Üniversitesi’nin İBER Yayınları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Fütüvvet Gençlik Klâsikleri projesi kapsamında hazırladığı tarz-ı kadim fütüvvet klâsiklerinden 20 eseri, Nisan 2023 – Şubat 2024 tarihleri arasında okurlara sundu.

Proje Ebû Abdurrahmân es-Sülemî, Harakânî (2), Kuşeyrî, Hâce Abdullah Herevî, İmam Gazzâlî, İzzî ve Attâr, Şehâbeddin es-Sühreverdî (2), İbnü’l-Arabî, İbn Mi‘mâr, Abdürrezzâk el-Kâşânî, İbn Kayyim el-Cevziyye, Şemseddin el-Âmülî, Emîr-i Kebîr Hemedânî, Ca‘fer es-Sâdık, Eşrefoğlu Rûmî, Yahyâ el-Burgâzî, Ahmed el-Harpûtî ve Razavî’nin 10. ila 16. yüzyılları arasındaki telif, derleme / seçme ya da özet eserlerinden oluşuyor.

Aslında çoğu kitaplıklarımızda farklı ad, tercüme ve basımıyla yer alan Fütüvvet-nâmelerin, gerek sûfîliğe / tarikatlara gerekse Fütüvvet / Akî / Ahî teşkilâtına mahsus metinlerin, Fütüvvet ve gençlik kelimelerinin anlamdaşlığı arasında incelikle düşünülmüş genel bir başlık altında sunulması çok güzel olmuş. Bu sayede ilgi tek temada toplanacak ve okumanın bereketi inşallah daha da artacaktır.

Ben de bu mülahazayla, 80 ila 192 sayfa arasında değişen Fütüvvetnâmelerin “Her güne...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ve toprak bağırmadıkça kesilen bir kurban gibi’ 27 Temmuz 2024 | 6 Okunma ‘Daha iyisini mi yazacaksın içlilikte Fuzuli’den’ 25 Temmuz 2024 | 84 Okunma Taha Abdurrahman İstanbul’da 22 Temmuz 2024 | 9 Okunma Üç mescit ya da Osmanlı’dan sonra tufan 20 Temmuz 2024 | 181 Okunma Haremeyn-i şerifeyn sevgisiyle dolmak varken… 18 Temmuz 2024 | 80 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar