“Huzuru Bekleyen Şehir: Kudüs”

Kudüs hakkında yeni bir kitaba daha kavuştuk. “Kavuştuk” diyorum çünkü inanç, hatıra ve siyaset bakımından Müslüman zihinlerde her zaman önemli bir yer sahip bulunan Kudüs’ün...

Kudüs hakkında yeni bir kitaba daha kavuştuk.

“Kavuştuk” diyorum çünkü inanç, hatıra ve siyaset bakımından Müslüman zihinlerde her zaman önemli bir yer sahip bulunan Kudüs’ün, İslam tarihlerindeki genel bahisleri aşarak, özel tarihiyle, toplumsal yaşayışıyla, siyaset ve medya gündemindeki hareketliliğiyle, Müslüman sanatları açısından değeriyle daha özel çalışmalara konu olması son on yıla mahsus bir durumdur.

Bu bağlamda yapılan her yeni çalışmada, Kudüs’ün zihinlerimizde zaten var olan siyah-beyaz fotoğrafının, onun mahallelerine, sokaklarına, çarşılarına, mescitlerine, çeşmelerine, gündelik hayatına... yönelmek suretiyle varlığının ve değerinin detaylı bir şekilde renklendirilmesini sağlanmaktadır.

Bu sayede Kudüs, tarihi ve mevcut işgal şartlarında maruz kaldığı zulüm itibariyle bilinmeye, ziyaret arzusuna ve merakına daha da açık hale geldiği içindir ki, seyahat etme anlamında ona yönelen ilginin ve telif ya da çeviri olarak hakkındaki yeni kitapların artışında karşılıklı bir etkileşme hasıl olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 17 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 966 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar