Gazze, hareket ve hafıza

HAMAS’ın Gazze’deki ABD-İsrail ablukasını yarma harekatının yüz otuzuncu günündeyiz.Batılı ülkelerin desteğinde ABD-İsrail güçlerinin Gazze’de katlettiği insan sayısı otuz bine...

HAMAS’ın Gazze’deki ABD-İsrail ablukasını yarma harekatının yüz otuzuncu günündeyiz.

Batılı ülkelerin desteğinde ABD-İsrail güçlerinin Gazze’de katlettiği insan sayısı otuz bine ulaştı.

Uzunluğu 41, genişliği 6- 12 km. olan 360 km karelik Gazze’nin bu dar alanında yıllardır ABD-İsrail’in en ağır kuşatması altında yaşayan yaklaşık üç milyon kişi, HAMAS harekatının başladığı 7 Ekim’den beri, toplanma kamplarının birinden diğerine sığınarak yaşamaya çalışıyor.

ABD-İsrail bombalarıyla sağlam bir tek binanın bırakılmadığı, hastanelerin, sağlık merkezlerinin, sığınma yerleri olan camilerin, kiliselerin özellikle seçilerek yıkıldıkları Gazze’de açlık acıyı da aşmış durumda.

Yardımların eriştirilebildiği Refah kapısı ise ABD-İsrail canavarınca tutulduğu için, ilaç bulmaktan, tedavi olmaktan vaz geçmiş bulunan halk, hayvan yeminden yapılan ekmeklerle beslenmeye çalışıyor.

Mazlumların imdat çığlıkları ABD’nin Gazze’ye sevk ettiği keskin nişancıların katliamlarıyla kesiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 963 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar