Filistin sahnesinin berisinden Siyonist oyunlarını yorumlamak….

Geçtiğimiz salı günü, İlim Yayma Cemiyeti Keşan Şubesi Başkanı Gürsel Debreli’nin delaleti, Yurt Müdürü Nurullah Güney’in gayretiyle Keşan İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğrenim...

Geçtiğimiz salı günü, İlim Yayma Cemiyeti Keşan Şubesi Başkanı Gürsel Debreli’nin delaleti, Yurt Müdürü Nurullah Güney’in gayretiyle Keşan İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğrenim Yurdu’nda öğrencilerle Filistin konulu bir sohbette bulunduk.

“Sohbet” diyorum çünkü, Filistin direnişiyle ilgili genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra, gençlerden gelen “güncel durum”la ilgili soruları merkeze alarak mevcut durumu sebep ve sonuçlarıyla birlikte değerlendirmeye çalıştık.

Öncelikle şu genel tespiti iletmeliyim: Keşan’daki soruların İstanbul’daki sorulardan bir farkı yoktu aslında ve hemen her yerde olduğu gibi ilk soru ezberlenmiş bir yanlışın tekrarlanmasından doğuyordu: “Nereden çıktı bu savaş?”

Bu soru Rusya’nın Ukrayna, Ermenistan’ın Karabağ saldırılarıyla “başlayan” bir savaş için ancak söz konusu olabilir; zira, sebepleri geniş bir tarihi ve siyasi bir zeminde yerleşik olsa da her iki savaş, onu ilk duyanlarda hayatın gündelik akışında ani bir sekmeye, iyi ya da kötü kendi kulvarında akmakta olan olaylarda ani kırılmaya; ortalama bir rahatlık ve huzur kaybının ortaya çıkmasına neden olması bakımından gerekli sayılabilecek bir sorudur.

Ancak konu Filistin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 397 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar