Eski defterlerle yeni hesaplaşma kurguları

ABD-İsrail terör devleti eliyle Gazze’de sürdürülen vahşet ve soykırımın 90. günündeyiz.Bir söz klişesine dönüşmemesi vahşetin boyutlarını zikretmeyeceğim. Filistin’de İngiliz...

ABD-İsrail terör devleti eliyle Gazze’de sürdürülen vahşet ve soykırımın 90. günündeyiz.

Bir söz klişesine dönüşmemesi vahşetin boyutlarını zikretmeyeceğim.

Filistin’de İngiliz mandası altında 1917 beri süregelen, 1948’de ABD’nin burada bir askeri üs kurma amacıyla resmileşerek ABD-İsrail terör devleti adı altında sistemli bir sürgünlüğe, katliama ve işgale dönüşen savaşın, Filistin’le sınırlı olmadığı, gerek Arz-ı mev’ud fantezisiyle gerekse hemen güney sınırımızdaki şer güçleriyle başta Türkiye gelmek üzere bölge ülkelerinin tümünü etkilediği malumdur.

Konuyu Türkiye özelinden açacak olursak, henüz bombalı, toplu, tüfekli olmayan, ancak mevcut toplumsal işleyişi sekteye uğratmaya, siyasal ve ekonomik bir teşevvüşü başlatmaya yönelik “başka bir savaşın” içine çekilmek istendiğimizi an be an görüyoruz.

“Bu kaçıncı deneme; son olarak 15 Temmuz’da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar, ders olarak onlara yetmez mi?” diye düşünmek ilk bakışta doğru görünse bile, o “bir başka savaş”ın büyük tehlikesine karşı en azından gaflete düşmeye sebeptir.

Zira, aşağıda zikredeceğimiz üç yeni olayda, önce FETÖ elemanlarının harekete geçtiği, dışarıda ABD-İsrail’in...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 141 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 94 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 966 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar