Dünden bugüne tarihin en kara lekesi: İsrail

Bu yazıya başladığım an itibariyle, İsrail’in Gazze’ye uçaklı, tanklı, roketli, bombalı… saldırılarıyla ilgili son durumu, Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Haberleri Editörü Turgut Alp...

Bu yazıya başladığım an itibariyle, İsrail’in Gazze’ye uçaklı, tanklı, roketli, bombalı… saldırılarıyla ilgili son durumu, Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Haberleri Editörü Turgut Alp Boyraz şöyle iletiyordu:

“Kameraman arkadaşım Metin Kaya ile birlikte Gazze sınırına sıfır olan Sderot’tayız. Burası çatışmaların en yoğun yaşandığı yer. Şu an İsrail Gazze’yi çok yoğun bir şekilde bombalıyor, patlama ve uçak sesleri hiç kesilmiyor. Hamas ise İsrail tarafına aralıklarla roket atıyor.”

Bu bilgiyle eşzamanlı olarak ekranlara düşen bir haberde ise, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, zaten İsrail tarafından dünyanın en büyük Açıkhava Hapishanesi haline getirilen Gazze’deki üç milyona yakın Filistinlinin elektriksiz, yiyeceksiz, yakıtsız, ilaçsız bırakılarak toptan imha edileceğini söylüyordu.

Sözüm ona medenî dünyanın, sözüm ona insan hakları bildirgesinin varlığına sünger çekerek, İngilizlerin Filistin topraklarında İsrail adıyla bir devleti kurdukları günden beri kesintisiz olarak yaşanan Nekbe gerçeği tüm çıplaklığıyla bir kez daha ortaya çıkıyordu.

İsrail’in Gazze’deki toplu katliama yeltendiği şu saatte, gelişmelerin ne yönde seyredeceği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 401 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 103 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar