Deprem, tedbir, teklif ve gayret üzerine bir kitap

Büyüklerimiz, bir sözü söylemeden önce onu iyice tartmayı, ama konu bir ihtiyaç sahibinin yardımına koşmaksa tartmaktan vazgeçmeyi öğütlemişlerdir. Bizler bu öğüdün doğruluğunu, bin...

Büyüklerimiz, bir sözü söylemeden önce onu iyice tartmayı, ama konu bir ihtiyaç sahibinin yardımına koşmaksa tartmaktan vazgeçmeyi öğütlemişlerdir.

Bizler bu öğüdün doğruluğunu, bin kilometre uzunlukta sıralanan on bir ilimizde 6 Şubat 2023 depremiyle maruz kalınan yüksek sayıdaki can kaybı, büyük yıkım ve hasar olayında gördük.

Elbette, depremin neden olduğu geniş tahribatın dilleri de aynı derecede etkilemesi ve dolayısıyla naklettiğimiz sözün tartıdan yoksun kalması normaldi.

Ancak bu normallik, doğruluktan ayrılmak için fırsat kollayanları kapsamıyordu. Zira Allah’ın varlığını, gücünü ve takdirini inkâr etmek için hep pusuda bekleyen münkirlerle; ilkesizlik, plansızlık ve yetersizlik iddialarıyla devleti suçlayarak hizmetinde bulundukları şeri güçleri faydalandırmak isteyen lejyonerler, akıl tartılarını zaten çok önceden kırmışlardı.

Milli dayanışma ruhu ise -şükürler olsun ki- halk ve devlet işbirliğiyle müstakil destana dönüşecek kadar tartı kabul etmeyen bir asaletle ortaya çıktı.

Nihayet, devletin deprem sonuçlarını tüm yönleriyle kontrolüne aldığı ve yaraları sarmak için gereken projeleri uygulamaya koyduğu ilk altı aydan sonra...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 402 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 162 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 103 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar