‘Çekirgeyi hayladılar yazıya’

Bir cevabı temellendirmek kastıyla sorulan öyle sorular vardır ki, asıl maksadını da aşarak, hiç arzulanmayan önemli bir açıklamanın bizzat kendisi oluverirler. Örneğin İP Başkanı’nın...

Bir cevabı temellendirmek kastıyla sorulan öyle sorular vardır ki, asıl maksadını da aşarak, hiç arzulanmayan önemli bir açıklamanın bizzat kendisi oluverirler.

Örneğin İP Başkanı’nın geçtiğimiz çarşamba günkü “…bizden, cesaretimizden, samimiyetimizden dürüstlüğümüzden korkuyorlar. Biz dürüst, cesur, samimi, ihlaslı insanlar bir araya geldik” açıklamasına temel oluşturan “… Aynı anda hem FETÖ’cü hem kafir oldum. Aynı anda hem faili meçhulcü oldum hem PKK’lı oldum. Niçin hep bize yapıldı bunlar?” sorusu bunun son tipik örneklerinden biri olarak medya kayıtlarına girdi.

Aynı kişinin “Ben ki hacıyım, ben ki yedi yaşımdan beri beş vakit namaz kılarım amma velakin beni kâfir ilan ettiler” şeklinde bir açıklama yaparken, bununla kendisi hakkında onlarca sorunun üretilmesine bizzat sebep olması da yine son derece ilginç bir durum olarak kayıtlara girmiştir.

Bunlar son tahlilde ciddiyetin değil siyasi mizahın konusu olarak ele alınabilecek şeylerdir. Ancak mezkûr örneklere esas davranışların gerçek sebebi göz önüne alındığında mizahi yönü çok zait hale gelmektedir.

Nedir işin gerçek sebebi?

Başkan Erdoğan’a benzeyerek siyaset yapma, ancak onu taklit...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 396 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar