‘Çak Ekrem, yeni başladı’

Muharrir sıfatıyla köşe yazısı yazanlar, gazeteci sıfatıyla yazanlardan tema / konu çeşitliliği ya da rahatlığı bakımından daha avantajlıdır. Zira muharrir gazeteciliğe mahsus işleyiş ve...

Muharrir sıfatıyla köşe yazısı yazanlar, gazeteci sıfatıyla yazanlardan tema / konu çeşitliliği ya da rahatlığı bakımından daha avantajlıdır.

Zira muharrir gazeteciliğe mahsus işleyiş ve işleyişlerin sonuçlarını da ahlaki, kültürel, ekonomik, sosyolojik, felsefi… açıdan değerlendirme imkanına sahipken, gazeteci gündelik siyasetin nabzını tutmak ve bundan iktidar, muhalefet ve yönetilen ilişkilerine dair tutarlı sonuçlara dayalı yorumlar üretmek zorundadır.

Öte yandan siyasetin, yönetme sanatı şeklindeki ilk anlamı baki olmakla birlikte, insan ilişkilerinin ve teknolojik yeniliklerin çeşitlenerek çoğalmasına tabi olarak yeni anlamlar yüklenmesi ise gazetecinin yazma eylemini daha da güçleştirmektedir.

Bu yanıyla gazeteci anlam itibariyle zıvanadan çıkmayı, samimiyetsizliği, sahtekarlığı ihtiva eden;...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 964 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar