Afganistan’da güvenlik sorununun aşılması neden önemli?

Afganîlerin bugünkü durumları özelinde, Afganistan dışındaki Müslümanlardan yapılabilecek ilk yardımın güvenliğin sağlanmasına yönünde olabileceğini belirtmiştik. Güvenlik bahsinde...

Afganîlerin bugünkü durumları özelinde, Afganistan dışındaki Müslümanlardan yapılabilecek ilk yardımın güvenliğin sağlanmasına yönünde olabileceğini belirtmiştik.

Güvenlik bahsinde öncelikle şu hususu akıldan çıkarmamak gerekmektedir: ABD’nin Afganistan’ı işgalindeki en görünür sebep, kendi güvenliğini sağlamasıdır.

Irak’ın işgalinden de açıkça izlenebileceği gibi, Afganistan’da da ABD’nin güvenlik arayışı, Pakistan’ı da içine alan bir güvensizliğin tesisini beraberinde getirmiştir.

Bu maksatla AB, gerek bizzat kendi sevk ve idaresine tabi, gerekse ona muhalif bulunan terör örgütleri vasıtasıyla, etnik rekabetlerin de yoğun olduğu Afganistan’da güvenliği, fertlerin ikili ilişkilerine yansıyacak düzeyde tahrip etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 902 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma Bayram yapmanın sırası mı? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar