Yerel seçimlerin ruhu ve kent yoksunluğu!

31 Mart seçimlerinin henüz bir öyküsü, başat gündemi oluşmadı. Bunda, Türkiye'nin "seçimler ülkesi" olmasının da payı büyük. Bu seçimin, "beka meselesi" olmadığına dair...

31 Mart seçimlerinin henüz bir öyküsü, başat gündemi oluşmadı. Bunda, Türkiye'nin "seçimler ülkesi" olmasının da payı büyük. Bu seçimin, "beka meselesi" olmadığına dair tırmandırılan söylemlerin rolü de. Ama kim ne derse desin, 14-28 Mayıs 2023'te şekillenen iradenin sürdürülmesi, istikrarın pekiştirilmesi adına çok önemli.
Dikkat edilirse seçimin İstanbul ayağı, Ekrem İmamoğlu açısından yerel gündemden kaçış manevrasına dönüşmüş durumda. Yarı zamanlı belediyecilik imajı Ekrem Bey'in yumuşak karnı. Bu nedenle, küçük çaplı mitinglerinde "az İstanbul, bol Ekonomi" ipine sarılmakta. Hatta büyük bir iştahla el artırmayı denemekte, İstanbul aşığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıktan kendisini muhatap alması için yanıp tutuşmakta.
Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ise büyük bir enerji ve dinamizmle sahada ağırlığını hissettirdikten sonra, bu avantajını soluklu değerlendirmek ve kampanyasının yeni fazını başlatmak zorunda.
Peki, ama neden?
Görünen o...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.339 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 652 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 109 Okunma Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 331 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar