Ukrayna’nın işgalinden dersler! Ve Putin Ankara’ya ne dedi?

Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu’nun bugünkü (26.02.2022)’’ Ukrayna’nın işgalinden dersler! Ve Putin Ankara’ya ne dedi? ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik askeri harekâtı, daha doğrusu Kiev'de yönetim değişikliğini hedefleyen işgal girişimi gerek uluslararası toplum gerekse Türkiye için derslerle dolu. Özellikle Batı blokunun dağınıklığı ile bu zayıflıktan istifade eden Rusya'nın, "kontrolsüz güç, güç değildir" dedirten karakteri, dünya ve bölge barışı için düşündürücü olduğu kadar endişe verici. Bu acı dolu süreci analiz etmeden önce Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ankara'yla daha önce paylaştığı görüşlerinden birer cümle aktaralım... Terör koridorunu parçalama zorunluluğu ile Türkiye'nin, kuzey Suriye'de gerçekleştirdiği askeri operasyonlar öncesi bir görüşmede Putin, Avrupa ve ABD'ye bakışını şöyle yansıtır:
"AB de NATO da içten içe çürüyen kuruluşlar! Çok fazla büyütmemek lazım!"
Ayrıca Putin, Ukrayna krizi bağlamında Türkiye'yi ayrıştırarak şu mesajı da vermiş:
"Bu, bizim iç işimiz. Yüksek öncelikli güvenlik sorunumuz. Türkiye'nin samimiyetini biliyoruz ama NATO'nun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 320 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 212 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar