TÜSİAD ve maskeli siyaset

Ekonomideki yeni yazılım süreci, birikimli ve farklı karakterdeki ertelenmiş kimi hesapların da gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. Bunun son örneğini, TÜSİAD'ın çıkışında...

Ekonomideki yeni yazılım süreci, birikimli ve farklı karakterdeki ertelenmiş kimi hesapların da gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. Bunun son örneğini, TÜSİAD'ın çıkışında yaşadık.
Sözü hiç uzatmadan ana konulara değinelim...
Birincisi... TÜSİAD'ın, AK Parti iktidarı ile yıldızı hiç barışmadı. Neden? Çünkü TÜSİAD düzenine teslim olmayacağını baştan ilân eden bir liderle karşılaştılar. Çoğu zaman düşük yoğunluklu savaş yürüttüler. Bir ara Aydın Doğan'ı ileri sürdüler. Doğan Grubu, güvendiği dağlara kar yağmasının bedelini üstlenirken, TÜSİAD çevresi yeni mücadele için bir adım geri çekilmeyi tercih etti.
İkincisi... AK Parti ile birlikte sermaye de nitelik değiştirmeye, alternatif sermaye odakları da boy göstermeye başladı. TÜSİAD, siyasetten de destek bulduğunu düşündüğü bu sermayeye karşı önceleri mesafeli durmaya çalıştı. Baktı olmuyor... Bu kez, TÜSİAD'a üyelik yolunu açarak bünye içinde devşirmeyi önceledi.
Ve nihayet... 2017 yılındaki anayasa referandumunu ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni TÜİSAD üyeleri asla içine...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette yankı odalarından çıkma zamanı... 04 Mayıs 2024 | 69 Okunma MHP ile konuşmak... 02 Mayıs 2024 | 437 Okunma İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.346 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 655 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar