Millet İttifakı manzaralı, “Proje Ekrem’den, Ekrem’in Projelerine”

Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü (20.01.2022)'' Millet İttifakı manzaralı, “Proje Ekrem’den, Ekrem’in Projelerine” başlıklı yazısı.

Güzel bir kadın, zekâsı ve çirkinliğiyle meşhur olan edip George Bernard Shaw'a bir teklifte bulunur. "Sen zeki, ben ise güzelim. Evlenirsek ne kadar zeki ve güzel çocuklarımız dünyaya gelir."
Nüktedan ve hazır cevap Shaw bunun üzerine...
Bir anlatıma göre, "Ya tersi olursa" diye cevap verir!
Bir diğer anlatıma göre ise "Güzelliği bana, aklı sana çekerse halimiz nice olur?" der.

Millet İttifakı'nı oluşturan açık bileşenlerin (kamufle HDP ile birlikte), yanlarına ekleyecekleri diğer partilerle millete vaat ettiği tablo, Bernard Shaw'un ironisindeki gibi...
 Adın, "Millet" olacak ama milletin derdinden önce kendi derdine düşeceksin.
 Bu kadar benzemezi bir arada tutacak, sonra da ülkeye güzel günler getireceğini ileri süreceksin.
 Erdoğan karşıtlığı dışında ittifak tutkalının olmaması bir yana üstüne üstlük HDP'yi iktidar ortağı yapacak kadar gözünü karartacaksın.
 Güçlendirilmiş veya revize edilmiş parlamenter sistem ortak paydasında buluşma uğruna 1990'ların parçalı siyasetini ve kapalı kapılar ardındaki pazarlıklarını çağrıştıracak, sonra da bu projeye milletin çoğunluğunun destek vermesini umacaksın!

Millet İttifakı'na eklemlenecek partilerin, adeta siyasi altın hisse sahibi gibi ön şartlar sıralaması başlı başına mesele iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Ankara yolculuğunda durdurmak, CHP polit bürosu için dahi imkânsız gibi. "Proje Ekrem'den", "Projeci Ekrem'e" terfi edemeyen İmamoğlu, haliyle "Ekrem'in projeleri" hayali ile hedeflerini canlı tutmaya çalışıyor. Son olarak, "İş yapacağım ama engelleniyorum" ilânları bile Ekrem Bey açısından, "Daha İstanbul'u doğru düzgün idare edemedi ki Türkiye'yi idare etsin" eleştirilerinden kaçış manevrası olarak okunuyor.

Hani anlatılır ya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 274 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 211 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar