Bir Komutanın Anatomisi

21. yılını kutlamaya hazırlanan AK Parti'nin siyasi serüveni, milli iradeyi devletin merkezine yerleştirme, yani vesayetle mücadelenin özetidir. Askerin millete rağmen elde ettiği statükoyu koruma ve kollama fonksiyonu, Recep Tayyip...

21. yılını kutlamaya hazırlanan AK Parti'nin siyasi serüveni, milli iradeyi devletin merkezine yerleştirme, yani vesayetle mücadelenin özetidir.
Askerin millete rağmen elde ettiği statükoyu koruma ve kollama fonksiyonu, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı ile birlikte çağdaş devlette olması gereken sınırlara doğru ama tedrici bir şekilde geri çekildi.
Asıl büyük reform ise 15 Temmuz 2016'taki hain darbe girişimi sonrası başlatıldı. Askerin eğitim sistemi ve müfredat içeriği, bağlı olduğu makam, terfi esasları, Yüksek Askeri Şura ve Milli Güvenlik Kurulu'ndaki yeri, Başkomutan olan Cumhurbaşkanına karşı sorumlulukları kapsamlı değişimden geçti.
İşte bu süreçte bir komutan, kamuoyunun önüne çıkmadan, siyasal polemiklerin tarafı olmadan devlet mekanizmasında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 242 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 155 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 456 Okunma Sü uyur, düşman uyumaz! 11 Nisan 2024 | 170 Okunma Değişim… CHP mi değişti, seçmen mi? 09 Nisan 2024 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar