Bakan Yumaklı’dan anız yangını sitemi: ‘Bize bir şey olmaz’ anlayışı en büyük problemimiz

Diyarbakır-Mardin sınırında can alan anız yangını, Çanakkale'den Uşak'a kadar geniş coğrafyada kontrol altına alınan orman yangınları sonrasında konuştuğumuz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...

Diyarbakır-Mardin sınırında can alan anız yangını, Çanakkale'den Uşak'a kadar geniş coğrafyada kontrol altına alınan orman yangınları sonrasında konuştuğumuz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bize bir şey olmaz" anlayışına tepki gösterdi.

"Bize bir şey olmaz düşüncesi en büyük problemimiz!" diyen Yumaklı şu bilgileri verdi:

2024 yılında çıkan 1.043 orman yangınında, 4.062 hektar (5.600 futbol sahası) orman alanı zarar gördü.

Yangınlar üçte birine karşılık gelen 303 adedi kırsal alanda (anız yakılması, tarla-bahçe temizliği, yol kenarı temizliği gibi) başlayarak orman alanına sıçradı. Sadece bu yangınlarda 1.454 hektar (2 bin futbol sahası) orman alanı zarar gördü.

Köy köy dolaşıyor, bilgilendirme yapıyoruz. Kışın hiç gidilmedi ise köylere en az 4 kez gidiliyor. Anız yakılmaması gerektiğini bilmeyen çiftçi yoktur.

Orman teşkilatımız yangınla mücadelesini 12 aya taşıdı. "Bilinçlendir, önle/söndür, ağaçlandır" düsturuyla çalışıyoruz.

Valiliklerin koordinasyonunda yangına hassas bölgeler başta olmak üzere bilgilendirme çalışmalarına kolluk kuvvetleri de katılıyor.

Anız yakma başta olmak üzere orman...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hey siz! Anladınız mı? Terör neden bitirilmeliymiş! 24 Ekim 2024 | 512 Okunma FETÖ… Ve bundan sonrası! 22 Ekim 2024 | 387 Okunma Türkiye meseleleri... İktidar ve muhalefet! 19 Ekim 2024 | 107 Okunma Numan Bey, Devlet Bey, Anayasa... 17 Ekim 2024 | 342 Okunma Değişim tamam da ayarları bozanlara dikkat! 15 Ekim 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar