Futbol Federasyonu kum torbası olamaz!..

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ndeki 4 maçtan sadece “4 puan” çıkarabildik. Beşiktaş’ın “son dakika golü gelmese” iki puanda kalacaktık!.. Şampiyonlar Ligi’nde takımımız kalmadı....

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ndeki 4 maçtan sadece “4 puan” çıkarabildik. Beşiktaş’ın “son dakika golü gelmese” iki puanda kalacaktık!..
Şampiyonlar Ligi’nde takımımız kalmadı. Avrupa Ligi’nde “devamı” Fenerbahçe garantiledi, Beşiktaş şansını son haftaya taşıdı!..
“Millî” seviyede “Uluslar Ligi’nde küme düştük”, FIFA yani dünya sıralamasında “40’ıncılığa düşmeye”“ bir basamak kaldı!..
Ve de takımlarımızın Avrupa kupalarına “doğrudan katılma ve sayı” haklarının dibe vurmasına da ramak kaldı!..
Acı, hem de “çok acı” tablo ortada, soruyorum; Ülke futbolunun, millî ve kulüp takımlarıyla beraber “bu duruma düşmesinin”, dahası tam bir başıboşluk içinde “kulüplerimizin borç batağına yuvarlanmalarının” ve sonunda UEFA’nın “Mali Fair Play’inin pençesinde” kıvranmaya başlamalarının “asıl ve baş” sorumlusu kimdir?..
Ali Dürüst’ün “Güvenim tamdır” dediği Yıldırım Demirören başta “kendisinin de içinde ve yarım başında olduğu” Futbol Federasyonu değil mi?..
Kaç yıldır görevdeler, “Laf olsun, torba dolsun” cinsinden kararlarla, göz boyamaktan, “gününü gün etmekten” öteye ne yapmıştır bu Federasyon?..
Çok açık ki, “yöneticileri”, Türkiye Futbol Federasyonu’nu “ülke içinde” kulüplerin ve kulüp yöneticilerinin “Kum torbası” hâline getirmişlerdir!..
“Kum torbasını istedikleri zaman, istedikleri kadar yumruklayan” kulüp yöneticilerine verilen cezalar “komiktir” ve “protokol tribününe sokmamaktan” öteye “neyi yasaklamaktadır?”
Bu ülke futbolu, “yılın neredeyse yarısını, Federasyon’un verdiği ceza ile geçiren” başkanlar gördü, şimdi de görmeye başladı; bu cezalar neyi değiştirdi, neyi değiştirebiliyor?..
Tablo buyken Federasyon ne yapıyor; “Kulüpler Kanunu için” kılını kıpırdatmıyor, “kendi” talimatlarında bile “bu komediyi nispeten ortadan kaldıracak değişiklikler yapmayı” düşünmüyor!.
İşte “17 kulüp” zehir zemberek ve “Federasyonu alenen tehdit eden” bir bildiri yayınladı, “Kulüpler Birliği” imzalı!..
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar