Bunca golü kim yedi?..

Diyorlar ki bana; "Kafayı Yıldırım Demirören'e taktın, onca kulüp başkanının, onca yöneticinin, onca hocanın, futbolcunun sorumluluğu, suçu yok mu?.." Olmaz olur mu, elbette var ama, bir de başka gerçek...

Diyorlar ki bana; "Kafayı Yıldırım Demirören'e taktın, onca kulüp başkanının, onca yöneticinin, onca hocanın, futbolcunun sorumluluğu, suçu yok mu?.."
Olmaz olur mu, elbette var ama, bir de başka gerçek var!..
Teşbihte hata olmaz, bakın anlatayım:
Taa 1940'lı yıllarda babamın köyüne giderdik, yaz aylarında… Manyas'ın Çavuşköy'ü…
O zamanlar "kağnı arabaları vardı"; iki büyük tekerlekli ve iki öküzün çektiği; köyde onlara da binerdik.
Bir gün, kağnı arabasındayız, babam, ben ve Hıncal. Babam, bana bakarak dedi ki, "Bak evlat, köyde bir âdet vardır, Derler ki; 'Küçük öküz yoldan çıkarsa, övendireyi büyük öküze batıracaksın', başka türlü bu kağnı idare edilmez!.."
Övendire, ucunda sivrice bir demir olan uzun bir sopa; kağnıyı süren köylü, öküzleri idare etmek için, onu kullanır, öküzleri onunla dürterek, yola getirir!..
Babamın "bana ve kardeşim Hıncal'a bakarak söylediği" bu sözü hiç unutmadım ve de "sorumlu ararken", hep "yukarılara, büyüklere" baktım!..
Övendiremi de, yani kalemimi de, "köylümüzün bu unutulmaz ilkesinin ışığında" kullandım!..
İkisi evimizde, ikisi deplasmanda 4 maç oynadık bu hafta, 12 gol yedik, 4 gol atabildik, iki mağlubiyet, iki beraberlik; 4 maçın 12 puanından alabildiğimiz sadece 2 puan!..
Millî Takım ne durumda; ortada!..
Ya kulüpler; gırtlağa kadar borç içindeler, UEFA idare ediyor artık kulüplerimizi; zira "UEFA'ya cezalık iş bırakmaması gererken" Türk Futbol Federasyonu ortada yok!..
Kulüplerin UEFA'ya gönderdiği "Futbolcularımızın alacağı yoktur" ibra belgelerinin "çoğunun sahte olduğunu bildiği hâlde" müdahale etmiyor, denetlemiyor, seyrediyor; tam bir "Ben yaptım, onlar da yapsın" yeşil ışığı; yazıklar olsun!..
Yıldırım Demirören diyor ki; "Bana ne, kulüplerle aramı neden bozayım, işte UEFA veriyor cezalarını, oh, ne âlâ, ne âlâ!.."
Şimdi bana söyleyin; kulüplerin bu durumundan, futbolumuzun perişan hâlinden kim "asıl" sorumlu?..
Kims...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar