Tsunami sonrası 15 Temmuz analizi

Emniyet FETÖ'den temizlendisıra TSK ve diğer kurumlarda "Güvenlik kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, Emniyet içindeki 4 bin polis imamı tespit edildi ve teşkilattaki FETÖ'cüler tamamen temizlendi. TSK'da ise hücre tipi...

Emniyet FETÖ'den temizlendi
sıra TSK ve diğer kurumlarda

"Güvenlik kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, Emniyet içindeki 4 bin polis imamı tespit edildi ve teşkilattaki FETÖ'cüler tamamen temizlendi. TSK'da ise hücre tipi çalıştıkları için süreç güçlükle ilerliyor."

"Büyükada'daki baskın, polise gelen bir ihbar üzerine yapıldı. Güvenlik kaynaklarına göre, toplantı salonunda tercümanın ve gizli tanığın ifadeleri her şeyi açık bir şekilde ortaya koymaya yetiyor."

"ByLock kullanıcılarının tüm verilerine ulaşıldı. Gerçek kullanıcılarla ilgili süreç savcılıklar ve mahkemelerce yürütülüyor."

Nuri Elibol
15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından medya ve akademi çevrelerinde yaptığımız tüm analizler ve yorumlar büyük ölçüde ‘o gece’ yaşananlarla sınırlı kaldı. O gece yaşananlar artık bağımsız Türk mahkemelerinin kontrolünde. Kuşkusuz iktidarı ele geçirmeye çalışan FETÖ’nün, AK Parti hükûmeti döneminde yaptıkları mutlaka iyi analiz edilmeli. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devlet, halk ve özel sektörün katkıları ile başlatılan 15 Temmuz özel anma çalışmalarını yakından takip ettim. Gazete olarak biz de çok anlamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen bazı soruların cevapları kafamızda şimdilerde daha net bir şekilde oturmaya başladı. Geride bıraktığımız hafta aklımda kalan diğer sorulara cevap aramak üzere Ankara’da güvenlik, askerî ve diplomasi bürokrasisinin kapılarını bir bir çaldım. Edindiğim bilgileri ve izlenimleri bu köşede siz değerli okuyucularımla paylaşmak isterim. Zira paylaşacağım veriler, AK Parti iktidarının yakın geçmişinde olup bitenlere ve eğer gerçekleşmiş olsaydı, 15 Temmuz darbe girişiminin dönüşeceği işgal sürecine ışık tutuyor.
Öncelikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası güvenlik bürokrasimizin tüm kilit kadroları hainlerin deşifre olması ve bu hainlerden kurtulmanın rahatlığı ile daha bir özgüvenle hareket ediyorlar. Bürokratlarımızın olayları okuma süreçleri de bu anlamda daha objektif bir hâl almış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar